Δευτέρα 4 Μαρτίου 2013

Θεραπεύτηκε μωρό που γεννήθηκε με HIV

Παιδί που γεννήθηκε με AIDS κατάφεραν οι γιατροί να γιατρέψουν στις ΗΠΑ, γεγονός που αποτελεί ιατρικό θαύμα. Το παιδί είχε μολυνθεί από τον ιό κατά την γέννηση του από την μητέρα. 

Η περίπτωση αν και δεν αποτελεί ουσιαστικά «εκρίζωση του ιού», ωστόσο εμφανίζει τον ιό να έχει εξασθενήσει σημαντικά, σε τέτοιο βαθμό ώστε το ανοσοποιητικό σύστημα του σώματος, να μπορεί να τον ελέγξει χωρίς αντιρετροϊκή θεραπεία, εξήγησαν οι ιολόγοι.

Στην περίπτωση του παιδιού δεν υπάρχει πλήρης ίαση, αλλά το σώμα ελέγχει πλέον τη μόλυνση χωρίς θεραπεία, την οποία έλαβε λιγότερο από 30 ώρες μετά τη γέννησή του. 

Το παιδί από το Μισισιπή που είναι τώρα δυόμισι ετών, δεν λαμβάνει φάρμακα για περίπου ένα χρόνο, χωρίς να υπάρχουν ενδείξεις μόλυνσης.

Οι επιστήμονες δηλώνουν ότι πρέπει να γίνουν περισσότερες δοκιμές για να δουν αν η θεραπεία θα έχει τα ίδια αποτελέσματα και σε άλλα παιδιά. Τα αποτελέσματα όμως στο παιδί από το Μισισιπή θα μπορούσαν, ενδεχομένως, να είναι οδηγός σε μια θεραπεία για παιδιά με τον ιό HIV.


(by.neopolis.gr)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου